Fröknäcke (glutenfritt)

Idag har jag bakat fröknäcke – gjort på majsmjöl, så ska en vara petnoga så är det inte paleo – men glutenfritt är det! Enkelt också, och gott. Perfekt när du till exempel behöver ett leveransmedium för en god ost eller liknande. Så här gör du:

Sätt ugnen på 150 grader.

Blanda
0,5 dl linfrön
0,5 dl sesamfrön
0,25 dl pumpakärnor
0,75 dl solroskärnor
2 dl majsmjöl
1 krm salt
0,5 dl olivolja
2,5 dl vatten

Rör ihop alla torra ingredienser + oljan. Koka upp vattnet och häll i fröblandningen, rör till en jämn smet. Tillsätt lite extra vatten om smeten känns för hård, den ska gå att breda ut. Så gör det – på en bakplåtspapperklädd plåt, ca 30 x 40 cm. Strö över lite flingsalt.

Sätt in plåten mitt i ugnen, grädda ca 70 minuter. Låt svalna och bryt i lagom stora bitar.

IMG_20130317_173259

Annonser

4 reaktioner på ”Fröknäcke (glutenfritt)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s