Dagens lunch: Lammfärsgryta

Samma som gårdagens middag. Lammfärs med sötpotatis, paprika och aprikoser – ännu godare idag än igår.

  • 400 g lammfärs
  • en stor sötpotatis
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 burkar körsbärstomater (à 400 g)
  • 8 torkade aprikoser
  • 1-2 msk kokosolja
  1. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan och finhacka chilin. Skala och tärna sötpotatisen.
  2. Fräs lök, sötpotatis, paprika, chili, ingefära och spiskummin i kokosolja i en gryta eller kastrull. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt tomaterna. Låt småkoka under lock 15 minuter.
  4. Grovhacka aprikoserna och blanda i grytan. Låt småkoka ytterligare 10 minuter.
049
God mat, helt enkelt.
Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s