Rabarbermaräng

Det här receptet fick jag av mamma tillsammans med en massa rabarber – och nu har jag äntligen kommit mig för att laga det. Jättegott! Speciellt tillsammans med vaniljglass, det blev nästan lite ”glass-i-ugn”-känsla för er som minns denna klassiska dessert (alltså, ni som är födda i slutet på 60-talet eller början på 70-talet kanske?).

Själva huvudrollsinnehavaren
Själva huvudrollsinnehavaren

IMG_0446IMG_0451IMG_0455

Omöjlig att lägga upp snyggt på tallrik! Ändå godast ihopgeggad, småbarnstyle
Omöjlig att lägga upp snyggt på tallrik! Ändå godast ihopgeggad, småbarnstyle

Men hur gör man då, undrar du otåligt? Oroa dig inte, det är enkelt! Sätt först ugnen på 225 grader. Till fyllningen behöver du:

  • 600 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Och till marängen:

  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker

Skär rabarbern i bitar och blanda ihop med potatismjöl och socker. Lägg det hela i en pajform och grädda i tio minuter. Under tiden vispar du äggvitorna till ett hårt skum. När de är fasta och fluffiga tillsätter du sockret och vispar vidare tills det blir en seg smet. Bred den över rabarberbotten, och grädda igen tills rabarbern fått lagom färg – ungefär 5-7 minuter.

Servera med en god vaniljglass. Njut!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s