Fina fisken

När vi firade mammans födelsedag och mors dag hade hon lagat en laxrätt som nog var den bästa fisk jag har ätit. Givetvis behövde jag prova att laga den själv. Det är någonting med smakkombinationen persilja-vitlök-lime, tror jag! Och fänkålen. Och sedan skadar det väl inte att fisken i princip simmar i smör… Inget för den fettskrämda.

Ingredienser för fyra personer:

  • 600 gram lax
  • 1,5 fänkål
  • 2 lime
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka persilja
  • 150 gram smör
  • salt
  • 600 gram potatis
  • 4 bakplåtspapper

Lägg det rumstempererade smöret i en skål. Blanda ner riven eller hackad vitlök, rivet skal + saft från lime och finhackade persiljan.

Hyvla fånkålen tunt och fördela på bakplåtspappren. Salta. Lägg laxbitarna ovanpå fänkålshögarna, salta och peppra. Bred sedan smöret rätt tjockt över laxbitarna. Gör små paket genom att vika/rulla ihop kanterna på bakplåtspappret. Se till att det är tätt! Annars blir det jobbigt att göra rent ugnen… Tillaga paketen i 150 grader ugnsvärme i 10-15 minuter. Servera med potatis (eller som jag gjorde idag, potatissallad). Ät och njut!

IMG_0486IMG_0491IMG_0495

Annonser

2 reaktioner på ”Fina fisken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s