Releaseparty!

Idag har jag varit på bokreleaseparty för Jeanettes nya bok om rörlighet och stretch. Som sig bör på en träningsbokrelease så tränade vi istället för att mingla och dricka champagne – vi fick prova på en hel del av övningarna i boken. Jeanette förklarade att hon bestämt sig för att skriva boken då väldigt många av hennes PT-kunder och gruppträningsdeltagare ville ha hjälp med att öka sin rörlighet, för att balansera sin kropp och minska skaderisken. Det verkar ju dumt att lägga PT-timmar på sånt man kan göra hemma, när man istället kan ägna sig åt mycket mer plågsamma och jobbiga saker på sin träningstid, tänkte Jeanette, som bland sina träningskunder är känd som ”Häxan”. Tror att det är den elaka dito som åsyftas…

Att man vet hur man ska stretcha och träna rörlighet är ju ingen garanti för att man faktiskt gör det, så den lilla boken är tänkt att tas med i träningsväskan, den är behändig och tålig och har plats för dina egna anteckningar. Stora fina bilder också.

Vår prova-påsession började utomhus med rörlighetsövningar med pinne eller handduk. Vi jobbade med övningar för både överkropp och underkropp med pinnen, och avslutade med ”skorpionen”, grym höftstretch. (Jag hittar inte den i boken!!) Sedan var det dags att gå in på yogastudion för stretch på matta. Jeanette visade och vi försökte efterlikna, med mer eller mindre lyckat resultat. Jättekul och nyttigt att verkligen hitta rätt läge och inte fuska sig igenom!

Tack så jättemycket för idag Jeanette, både kul och nyttigt. Ska stoppa ner boken i träningsväskan och se till att den blir flitigt använd!

Författarinnan med fanclubmedlem
Författarinnan med fanclubmedlem
"Jag svär på hedersord, ni blir smidiga om ni gör såhär" ;-)
”Jag svär på hedersord, ni blir smidiga om ni gör såhär” 😉
Hon är glad uppochnervänd också.
Hon är glad uppochnervänd också.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s