Tolv Stockholm och Printz Mathall

tolvIdag har det varit invigning av Tolv Stockholm, den nya nöjesarenan (eller vad en nu ska kalla det) i söderort. Här ska det finnas aktiviteter och matställen på tolvtusen kvadratmeter, och eftersom det är ungefär tolv minuters promenadväg hemifrån mig så kändes det som en bra idé att kika förbi.  Jag hostar ändå lite för mycket att det ska kännas vettigt att dra ut på en löptur.

Första intrycket – det finns ungefär tjugotre barer, varav nitton bara inne på O’Learys (okej, kanske en lätt överdrift, but not by much). Det är också på O’Learys aktiviteterna finns – en rätt häftig inomhusgolfbana med Stockholmstema, pingisbord, bowlingbanor som ser ut att vara byggda i ett akvarium (japp, hajar i taket! Coolt) och ett gäng racingspel. Det här kommer säkert att bli ett populärt AW-ställe, för dem som gillar sånt.

Alla restauranger verkar inte riktigt ha öppnat, men hittade O’Learys, Enzo’s som är en italiensk restaurang med fotbollstema (mycket sport här…), ekologiska salladshaket Freshii (som även finns i Kista Galleria) och Printz Mathall som specialiserar sig på korv. Här tänkte jag äta lunch idag – välgjord korv av bra råvaror är ju finfin mat!

På menyn finns – korv såklart. Det är uppenbart att det här är ett ställe som tar sin korv och dess tillbehör på största allvar – det finns till exempel åtta olika sorters senap, och nio varianter på ketchup. Nörderi på högsta nivå – gillar´t. Själva korven finns i ett tiotal varianter, och jag väljer veckans korvbricka, där en får testa tre olika varianter, med pommes och några utvalda tillbehör till. Vad gäller valmöjligheter förresten? Har nog aldrig sett fler ölsorter på ett och samma ställe. Du som gillar IPA, this is your mothership.

Från mathallens sittplatser vid långbord med bänkar kan en kika in i korvmakeriet, där det stoppas korv i rasande fart. Bra underhållning när det tar lite tid att få maten. För det gjorde det. Servicen var trevlig, men lite lätt kaotisk, Det är kanske inte så konstigt när det är första helgen det är öppet, och det trillar in en hel massa folk på en gång. All personal verkade hantera läget med ro och glatt humör, och då går ju allt att lösa.

Maten då? Veckans korvar var merguez, salsiccia och oxkorv – alla goda, merguezen godast. Frasiga pommes frites, någon söt Dijonaktig senap som var urgod och två sorters ketchup. Den som det var parmesan i gillade till och med jag, som annars tycker att ketchup är en rätt meningslös produkt. Den smakade MYCKET parmesan! Ost, bra grejor.

IMG_2721

IMG_2716

IMG_2729

IMG_2730Printz har också en grill och en deli, där en kan äta smårätter (korv med bröd deluxe, typ) men även köpa med sig olika sorters salami, korv såklart, hängmörat kött, såser och röror med mera. Jag gillar stället skarpt, och kommer definitivt att återvända.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s