Lyft dina vanor med Lift

Karen Chang lärde sig dansa på ett år – och hon blev riktigt grym! Hennes hemlighet? Hon övade varje dag. Här kan du se skillnaden från dag ett till årets slut.

Tänk på en dröm du har, ett projekt, något du skulle vilja lära dig, uppleva eller genomföra. Om det är en stor sak kanske det känns oöverstigligt och omöjligt att ta sig an. Bryt ner det! Tänk – vilken vana kan jag skapa idag som tar mig närmare målet?

Har du hittat den? So far, so good. Från tanke till handling kan det vara långt när det gäller att börja (eller sluta, för den delen) med saker. Men i denna datoriserade tid? There’s an app for that.

lift

Lift är en app (eller en websida, om du hellre vill använda datorn) som hjälper dig att skapa och hålla fast vid nya vanor.  Det är väldigt enkelt; när du skapat ett konto väljer du bara vilken eller vilka vanor du vill hålla koll på. Välj från en lista, eller hitta på något eget.lift

Det finns också färdiga planer för en massa olika saker – börja träna, meditera, bli bättre på att fotografera, apring en halvmara, utöka ditt ordförråd… Det finns väldigt mycket att välja på. Själv följer jag för närvarande ”10 days to mindful living” och ”Become a writing machine in four weeks”. Jag har valt att få mailpåminnelser om vad jag ska göra varje dag, och så talar Lift om för mig hur duktig jag varit.

”You’re on a five day streak in Yoga or stretching! Can you keep it up?” Klart jag kan, då.

liftplans

Planerna är lite extra roliga, då det kommer nya uppgifter varje dag. En av de första uppgifterna i skrivarplanen var att skriva ner minst 25 rubriker jag skulle kunna skriva texter om. Sedan används listan i fortsatta uppgifter; idag ska jag välja två ämnen och skriva 1000 ord om vardera. Imorgon (ja, jag har tjuvkikat!) ska jag skriva om ett ämne tills det är klart. Det känns lite jobbigt och obekvämt – tusen ord är långt när en är van att skriva jobbtexter eller blogginlägg som kanske är tre-fyrahundra ord eller så. Hoppas att det blir lättare vartefter – jag är ju inte igenom första veckan ens, ännu.

Om du vill jobba på en vana som lämpar sig för ett ”hundra dagar på raken”-upplägg så kan du starta ett projekt på https://giveit100.com/. Där kan du lägga upp videos på dina framsteg, och få lite pepp och glada tillrop av dina medmänniskor.

Har du ett mål och en plan, en förändring du vill göra – testa Lift. En liten påminnelse varje dag kan räcka långt,

Vilken vana skulle du vilja skapa, som du inte har idag?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s