Självlagande middag – pulled beef igen

Idag föll andan på för lite självlagande mat – det fanns en bit nötbog kvar från senaste Gröna Gårdar-beställningen som kunde passa bra för ett långkok. Framförhållningen var inte så bra, så marinaden blev en Cajsa Warg-variant med det som fanns hemma. Resultatet blev så gott att det är värt att dela med sig av. ”Pulled beef” och ”pulled beef högrev” är dessutom två av de vanligaste sökningarna för att landa på den här bloggen, så här kommer lite publikfrieri.

IMG_2837 IMG_2840 IMG_2843 IMG_2848Sätt ugnen på 120 grader.

Marinad:

  • 0,5 dl olivolja
  • 1,5 msk oxfond med rödvin
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • en bit hackad ingefära
  • 1,5 msk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk chilisås
  • peppar
  • lagerblad

Lägg köttet i en ugnseldfast gryta, och häll över marinaden. Fyll på med lite vatten om köttet inte täcks. Ställ in i ugnen och låt stå där tills det är sammanfallade mört – från 4 till 8 timmar, beroende på vilken slags kött du har och hur stor biten är. Titta till köttet någon gång ibland, och vänd det någon gång.

Idag fick köttet klassiska fajita-tillbehör – tortillabröd, sallad, avocado, tomat, koriander, rödlök, ost och gräddfil. Till morgondagens middag tänker jag ta den sky som är kvar och vispa ihop med lite grädde till en sås, och servera med potatis och grönsaker. Som en havererad söndagsstek!

Annonser

2 reaktioner på ”Självlagande middag – pulled beef igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s