Somrig sill till jul

Hurra! Vi är förbi årets kortaste dag och på väg mot ljusare tider. Okej, det kanske är en bit kvar men rätt riktning räknas! Mitt bidrag till årets julbord blir en somrig och fräsch sillinläggning med asiatiskt stuk och massor av koriander. Älskar verkligen koriander!

Vi blir bara fem som äter tillsammans på julafton i år, och jag tvivlar på att det här blir hos min farmor och farfars favoritsill, så jag gjorde bara en halv omgång.

Till tio personer:

  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 3 – 3 1/2 cm ingefära
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 burkar inläggningssill (à 420 g)
  • 1 kruka koriander

Koka upp vatten, socker och ättiksprit till en lag. Skala och skiva ingefära och vitlök, kärna ur och skiva chilin. Lägg alltihop i lagen och låt svalna.

Skär sillen i sneda bitar och blanda med lagen. Grovhacka koriandern och blanda i. Lägg i en burk med lock. Låt stå i kylskåpet 1 dygn före servering.

IMG_3115 IMG_3119 IMG_3125 IMG_3127

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s