Hej vårterminen. Ska vi köra eller ska vi köra?

Första dagen på vårschemat. Smaka på ordet bara – VÅR-schema. Gott, eller hur? Inte för att det känns särskilt vårlikt ute, men jag ser det som en indikation på att vi är på rätt väg.

Jag vet att alla raljerar om hur fullt det är på gymmet nu i januari och hur alla nyårslöften kommer att vara som bortblåsta i februari – men som instruktör är det såklart väldigt härligt att träffa alla nya, glada och peppade medlemmar och hjälpa dem komma igång med sin träning på ett bra sätt. Försöka få dem att starta lite lugnt och sansat istället för all-in, och hoppas att de alla ska hitta sin favoritträningsform, känna hur skönt det är att använda kroppen och upptäcka sin motivation och träningsglädje. För att citera Zig Ziglar:

“People often say that motivation doesn’t last. Well, neither does bathing – that’s why we recommend it daily.”

Glädje är motiverande, och resultat likaså. Go for it, people!

Fullproppade lunchklasser idag: 30 minuter ReShape, där vi jobbade styrka och kondition. Inga krusiduller idag, bara enkla kroppsviktsövningar. Sedan direkt in i spinningsalen, där det blev 30 minuter trampande. Det är svårt att få till en bra halvtimmesklass och hinna få in alla delar – och idag blev det som så ofta stretchen som fick ”offras” lite. Vi ägnade tio minuter åt att jobba upp pulsen ordentligt, och toppade med 2 x 70/20-intervaller. Sedan lite vila och sedan en omvänd loop – tre minuter uppbyggnad och avslut med 4 x 70/20. Det lämnade bara fem minuter till nervarvning och stretch… Men min filosofi är att det är enklare för deltagarna att stretcha lite extra själva, än att köra den där extra intervallen solokvist. De brukar hålla med om det.

DSC_1237

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s