Chiapudding med banan och fikon

Jag älskar älskar älskar bloggen Meaningful Eats. Om du inte hittat dit än så se till att kika in snart! Alla recepten är glutenfria, många är paleo och Erin som skriver bloggen tar jättefina bilder. Jag vill äta allt som hon lagar! Eventuellt vill jag äta upp henne också, hon verkar så rar. Idag testar jag chiapudding med banan, typ efterrätt till frukost.

  • en burk kokosmjölk, ca 4 dl
  • en skivad banan
  • 4-5 dadlar
  • två äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • 1/4 tsk salt
  • 0,6 dl chiafrön

IMG_3722 IMG_3721

Värm kokosmjölken i en kastrull – den ska inte koka, Lägg äggulorna i en skål. När kokosmjölken börjar ryka, häll ungefär hälften över äggulorna, långsamt och under vispning. Häll tillbaka äggsmeten i kastrullen och värm i ungefär fem minuter, fortfarande utan att koka. Blandningen ska tjockna lite.

Häll den varma vätskan i en mixer, lägg i banan, dadlar, kanel, vanilj och salt. Kör ungefär två minuter, tills det är slätt. Häll i chiafröna och kör mixern på ”pulse” tills allt är ihopblandat. Häll smeten i fyra portionsformar och ställ i kylen.

Toppa med skivad banan och valnötter när det är dags att äta.

IMG_3729

IMG_3735 IMG_3732Gott? Ja, definitivt! Som dessert till frukost – men ändå inte för sött.

Mättande? Fram till lunch, lätt. De där chiafröna är stadiga små rackare. Funkar nog bra som mellanmål också.

Lättgjort? Ja, plättlätt. Kommer att göra igen!

Annonser

2 reaktioner på ”Chiapudding med banan och fikon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s