Solskenscyklist i Saltis

Det går ju tydligen att vara solskenscyklist i Sverige också. Termometern visade på tretton grader i skuggan, solen ropade mitt namn och jag var inte sen att svara. Pumpade lite luft i däcken på CX’en och drog ut i skogen.

P1000324
Doften av solvarm skog, det är fina saker det. Jag blir lycklig så det spritter i magen av att susa fram på grusvägar och skogsstigar, se hur det gröna börjar växa sig starkt och vitsipporna täcker marken. Jag känner tacksamhet för att inte alla träd hann få sina blad innan jag kom hem från Mallorca – det här är en sådan fantastisk tid, när man nästan kan se timme för timme hur nya blad växer fram.

P1000380

Från grusvägen tar jag av in på en liten stig som leder förbi Erstaviksbadet och bort till Saltsjöbaden – men av rötterna och stenarna jag brukar skutta över där finns nu inte ett spår. Sedan jag körde här sist har stigen blivit en liten grusväg. Förvisso mycket mer lättkört och framkomligt, men lite tråkigare blev det allt. Som tur är kompenserar utsikten och skogen mer än väl för den lilla missräkningen.

I Saltsjöbaden stannar jag på Stationshuset och äter lunch. Det är himla gott och trevligt där, och populärt. Både många gäster och många fåglar som skuttar omkring runt borden och hoppas på ekologiska smulor från våra bord. Råkar man lämna bordet obevakat är de inte heller främmande för att ge sig på tallriken… Jag äter en ljuvlig laxsallad, med hembakt saltat bröd. Smaklökarna dansar lite lindy hop.

P1000341P1000343

Efter lunchen har jag såklart fikaben och får mjölksyra vid minsta uppförslut. Det går över efter ett tag men något vidare sprätt i benen har jag väl inte. Och så kvittrar drivlinan som en flock gråsparvar – det får bli cykelvård ikväll!

Annonser

2 reaktioner på ”Solskenscyklist i Saltis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s