Lördagsmys med Väsby triathlon

Holy moly vilken dag vi hade igår! Väsby Triathlon med Jimmy Lion King i spetsen hade arrat en träningshelg som hette duga. Spektaklet pågick fredag kväll till söndag, och jag var med och lekte på lördagen.

Ursprungligen var tanken att f d proffstriathleten, numera coachen och föreläsaren Clas Björling skulle hålla träningen, men tyvärr blev han sjuk ett par dagar innan och fick ställa in. Istället ryckte ett par simtränare från moderklubben Väsby Simsällskap in och tog hand om simpassen, och vassa löparna och cyklisterna Jenni och Fredrik från Mantra Sport drillade oss i löpning och cykling.

Vår träningslördag startade 08:00 i simhallen. ”Viss landträning, därefter simning” stod det i informationen. ”Viss landträning” visade sig innebära 45 minuter riktigt tuff cirkelträning, som skapade mjölksyra både här och där. Jag hade föreställt mig lite uppvärmning och rörlighetsträning – det här var morgongymnastik på steroider. Thrusters, burpees, hantelsim och annat skoj. Kommer du på mitt ReShape-pass på måndag får du prova på lite! Bra idéer bör ju återanvändas.

vss1

”Springa med trötta ben är man ju van vid, men simma med trötta axlar blir nytt!” utbrast Mia när vi var på väg till bassängen. Och det var det. Temat på simpasset var fart, tempo och SYRA! så något mesande i bassängen blev det inte. Först uppvärmning (insim) och en del teknikövningar, sedan var det dags att veva maxfart.

Vi kan säga såhär – det var inte lång leveranstid på mjölksyran i det här skedet!

vss5I en av övningarna skulle vi simma maxfart i 15 meter, göra en voltvändning mitt i banan, maxa åt andra hållet i tio meter, voltvända igen, maxa tio meter till och sen glida in till kanten. SJUKT. Jävla. Jobbigt. Även om man bortser från den där faktorn att voltvändningarna blev modell bihålespolning med klorvatten. Uäck.

Efter det fick vi köra maxbenspark (well hello, mjölksyra. So we meet again), simma polosim halva bassängen och sen göra sex stycken upphopp från botten (mer bihålespolning!) och sen simma under vattnet in till kanten. Alltihopa var vansinnigt jobbigt, galet svårt och riktigt, riktigt roligt. Tack Nadja för bra sammansatt pass!

Efter en snabb dusch och lite mellanmål var det dags för löpning. Lyckligtvis vankades det inte så mycket syra nu, utan löpskolning och teknik stod på programmet. Jenni och Fredrik visade och berättade, och vi fick köra olika varianter av löpskolningsövningar – även kända som silly walks. Alltid skönt att göra sånt här i sällskap, så folk inte tittar så konstigt på galningen som sprätter omkring. Det var väldigt kul att kolla vad som händer med vissas armföring när de börjar fokusera hårt på vad de ska göra med benen (hej Micke!)

vss6

Det känns ändå som att jag har koll på det här efter flitig övning på Team Snabbare-kursen – men det är bra att bli påmind! Fredrik rekommenderade att göra någon form av löpskolning 2-3 gånger i veckan, och det gör jag ju inte nu…

På eftermiddagen skulle vi drillas i cykling, och det berättar jag mer om imorgon. Träningsvärken i axlarna efter det där monsterstyrkepasset säger att jag måste vila nu.

Ses!

Alla bilder i inlägget är tagna av Jimmy Lejonhammar. 

Annonser

3 reaktioner på ”Lördagsmys med Väsby triathlon

    1. Det var jättekul! Gjorde man ett sånt pass ensam skulle nog övriga simhallsbesökare tro att man fått en knäpp eller så 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s