Nymålat*

Förrförra sommaren var en klubbkompis i tri-klubben lite orolig för sin start i Ironman Kalmar. Han och hans sambo skulle nämligen bli föräldrar den sommaren, och det beräknade nedkomstdatumet var lite för nära tävlingen för att vara bekvämt. Jag minns att vi var några som funderade lite över hur han egentligen hade planerat där, tills vi kom på: När han anmälde sig så var de ju inte ens gravida.

Anmälan till de flesta Ironmantävlingar öppnar ungefär ett år innan tävlingsdatumet, och de mest populära säljer slut de första dagarna. Vill du vara säker på att få en plats till den tävling du vill vara med i gäller det alltså att du hänger på låset. Och att boka upp sig för att göra en rätt rejäl fysisk prestation ett år fram i tiden, det har ju sina sidor.

Mycket kan hända på ett år. Till exempel kan du bli gravid, byta jobb, flytta, bli sjuk, helt tappa intresset för triathlon och börja med gaffelvirkning eller dvärgkastning… Eller för den delen, komma i ditt livs bästa form. För egen del, från att jag anmälde mig till Ironman Frankfurt till nu fick jag hälsporre och kunde inte springa en meter på flera månader. Att springa ett marathon (ja, efter att ha simmat knappt fyra kilometer och cyklat arton mil) om två månader, det känns varken smart eller kul.

Det är klart. Jag skulle kunna köra ändå, lita på att pannbenet är tillräckligt tjockt och bara sikta på att ta mig i mål – men just nu känns det inte värt det. Jag har ju tänkt att den här kroppen ska hålla för en massa andra äventyr också de närmsta åren, så jag vill inte riskera någon onödig skada bara för att jag är tjockskallig. Så nu målar jag om!*

Istället för Ironman Frankfurt den 6 juli blir målet nu Ironman 70.3 i Kronborg, Danmark i september. 70.3 betyder att distansen är en halv IM, vilket känns mer rimligt att sikta på givet den form jag är i nu. Beslutet har suttit långt inne och jag har våndats mycket över det, men nu när det är taget känns det rätt. Jag är faktiskt lite lättad.

Med mer tid fram till tävlingen och en kortare tävlingsdistans kan jag sätta ett högre mål än att ta mig i mål levande. Det finns också plats bygga upp min löpning i lugnare takt och därmed minska risken att skadan kommer tillbaka. Dessutom kräver yogan och det här med att bli yogalärare alltmer plats i mitt liv, och nu finns det mer utrymme för det.

Träningsglädjen flödar igen, och motivationen har vaknat ur sin dvala. Let’s do this!

change-crossroads

* Ursäkta Göteborgs-ordvitsen, men jag kunde faktiskt inte låta bli.

Annonser

4 reaktioner på ”Nymålat*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s