Middag, laga dig själv!

På sommaren glömmer jag nästan bort att jag har en crockpot – en sån där elektrisk långkoksgryta. Långkok känns ju lite mer höst- och vinteraktigt, mustiga grytor och sånt – men vet du, att hiva i ett gäng goda grejor i en gryta och sen låta den sköta sig själv hela dagen är ju ganska så sommarperfekt.

I morse: skiva lök, blanda ihop kryddor, dela en fläskkarré i tre delar och gnida in med kryddblandningen. Hälla över buljong och ställa timern på nio timmar.

IMG_4264
1 msk salt, 1 msk chipotlechilipulver, 1 tsk spiskummin, 0,5 tsk kanel, 0,5 tsk svartpeppar, 2 tsk muscovadosocker.

IMG_4261 IMG_4267Nio timmar senare: hälla av vätskan (spara!), mosa/dra isär den nu übermöra köttet med två gafflar. Späda med vätska om det känns för torrt. Blanda eventuellt i 1-2 msk barbecuesås för rundare smak.

Jag har tyvärr ingen bild på den färdiga rätten, den var försvinnande god! Lime. och korianderris och en sallad kompletterade själva huvudrollsinnehavaren, och sambomannens kräsna barn åt som besatta. Who knew?

Medan maten skötte sig själv hann jag cykla en runda runt Årsta Havsbad (62 km), med glasspaus på mitten. Det stod nämligen 2,5 timme cykling i zon 2 (lugnt) på schemat idag. Efter cyklingen fick jag äta lax med hovmästarsås till lunch och hänga vid badet och läsa Kontorsninja en stund. Och sen var middagen klar! Lucky me.

Har du ätit något extra gott idag?

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s