Världsrekordförsök i pannben på Actic Kista

2013 satte Kristina Paltén världsrekord genom att springa på löpband i tolv timmar, och avverka över tio mil. Senare samma år sprang hon från Turkiet till Finland tillsammans med Carina Borén, och sedan paddlade de över Östersjön till Stockholm. I februari i år var det Iskallt Uppdrag – då paddlade hon från Stockholm till Göteborg, via Göta Kanal, också tillsammans med Carina. Kvinnan har helt enkelt ett pannben långt utöver det vanliga.

I november är det dags för ännu ett världsrekordförsök – då ska hon springa på löpband i 48 (!) timmar, på Actic Kista. Såhär står det i pressreleasen:

Tänk dig att du springer från Stockholm till Jönköping, på två dygn. Det är den sträcka Kristina Paltén tänkt tillryggalägga – på löpband.

I februari 2013 satte hon världsrekord på 12-timmarslöpning på löpband med 107,49 kilometer. Men Kristina Paltén nöjer sig inte med det. Den 5:e november klockan 12:00 börjar en löptur på bandet som slutar först 48 timmar senare, fredag den 7:e kl 12:00. Då hoppas svenskan ha slagit Martina Schmidts rekord på 309,8 kilometer som sattes 2006 och därmed erövra en plats i boken Guinness World of Records.

Kristina, vad krävs för att springa så långt?

-En enorm massa träning och en extrem målfokus. Magen behöver fungera under loppet och jag behöver lyckas med att styra tankarna åt rätt håll.

Hur känns det den här gången, jämfört med förra?

-Förra gången var jag relativt säker på att sätta rekordet. Jag har som längst sprungit i 24 timmar och vet att jag klarar det. Nu ska jag springa dubbelt så länge som jag någonsin gjort. Martinas rekord är dessutom riktigt bra – det ska bli spännande att se om jag klarar det här

Följ försöket på

Twitter: @ActicKista #WR48h

Facebook

www.palten.se

För mer information kontakta

Joakim Petersson, Platschef på Actic i Kista, 08-750 98 00 joakim.petersson@actic.se

Kristina Paltén 0730-244969 kristina.palten@gmail.com

Gymmet kommer att ha öppet hela tiden under rekordförsöket, med en massa roliga aktiviteter. Kom och heja på Kristina, hon behöver nog all peppning hon kan få för att hålla energin uppe under så lång tid! Det kommer också att gå att följa det hela via Actic Kistas FB-sida och Twitter.

Bild lånad från Kristinas websida
Annonser

En reaktion på ”Världsrekordförsök i pannben på Actic Kista

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s