Runners Strength-helg

DSC_2311

DSC_2318

I helgen gick jag kurs med Urban Tribes (eller Running Sweden som de hette förr) – en löpstyrkeklass som kommer att köras på SATS i vinter, från januari till mars. Under fredagen drillade Sirpa och Malin oss i löpskolningsövningar, styrkeövningar och instruktörsskap, och vi fick med oss en hemläxa till lördagen. Min fredagkväll – som händelsevis också var min födelsedag – tillbringades med Runner’s Strengthmanualen, musik i öronen och en massa repetition av övningar och hur jag skulle presentera dem. Med ett glas champagne i handen. Någon ordning får det ju ändå vara på en födelsedag!

Fredagen skapade en ganska respektabel träningsvärk, typ från magen och neråt. Det kostar på att köra enbensböj, utfallshopp, sidoplankor och en jädrans massa skipping/tripping i ett par timmar! Mer av samma bjöds på lördagen, då vi alla aspiranter skulle presentera våra hemläxor och få feedback. Jag var näst sist att presentera, och hann alltså bygga på min nervositet ganska duktigt innan det var dags. Men det gick bra!

Det är något extra med att presentera på kurs, för andra instruktörer. Å ena sidan blir jag extra nervös (de är ju så grymma allihop!) – å andra sidan ger de där grymma ett gensvar och en energi som sällan skådas i en vanlig gruppträningssal. Fast jag var trött blev jag galet pepp, stark och glad på scenen och fick så bra feedback att jag blev generad. Levde på det hela kvällen. Eller nej fan, jag lever på det än!

Eftersom schemat inte är spikat än så vet jag inte om jag kommer att få hålla någon fast klass, men nu gäller att lära in hela passet inför testklass i slutet på november. Peppen är massiv – så himla roligt pass! Du som har SATS-kort, missa inte!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s