Spinning med Väsby Triathlon

Nu i vinter har Actic Kista och Väsby triathlon startat ett samarbete, som bland annat innefattar tvåtimmarsspinning varannan söndag från och med nu fram till april. Actic står för lokalen och Väsby triathlon för spinningledare. Som både Acticanställd och VSS Tri-medlem fick jag äran att leda det första passet för säsongen.

P1000931

17 Acticmedlemmar, VSS-dito och diverse hangarounds hittade in i spinningsalen, och vi avverkade en timme pyramidintervaller runt 80% av maxpuls och sen en timme kortare intervallserier. Inte en panna var torr när vi var klara! (Note to self: Det är en dålig idé att tugga på sega GU-godisar och tro att jag ska kunna prata samtidigt. Men ett bra tips till dig som vill få tyst på en spinninginstruktör – mata hen med sånt). Tack alla ni som var med och körde, grym energi och snygg teknik hade ni!

Sen stannade några kvar och körde lite yoga, med fokus på axlar, bröstrygg och höfter. Yin-positionerna sovande svanen och draken gjorde extra gott åt cykelstela höfter. Det hördes på kvidande och stön när vi tog oss ur respektive position, precis som det ska vara! Yinyoga är verkligen ett bra komplement för alla som springer och cyklar mycket – med regelbundet praktiserande gör det stor skillnad för din rörlighet. Eftersom vi håller positionerna länge och kommer djupare in i dem genom att slappna av så sliter det inte på dina redan trötta muskler som mer dynamiska yogaformer kan göra.

Nästa vecka startar vårschemat på riktigt, och jag drar igång med Yinyoga redan 06:45 i morgon bitti, på World Class Nybroplan. Tror jag sätter ett extra väckningslarm, för säkerhets skull…

Annonser

2 reaktioner på ”Spinning med Väsby Triathlon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s