Löpstyrka i Hammarbybacken

Fritt fall. Lite så känns det att sätta sig ner just nu. Du vet, när lårmusklerna är så trasiga att de inte orkar hålla emot på vägen ner mot stolssitsen? Jag har massiv träningsvärk.

För någon vecka sedan frågade Actic-kollegan Jocke, även känd som Krutgubben, om jag ville hänga med honom och hålla en träning i Hammarbybacken inför löptävlingen Stockholms Brantaste. De har en träningsserie på måndagar som hålls av olika tränare, och ett av passen skulle Actic som delsponsor av loppet ordna tränare till. Självklart ville jag det!

Och nu äter jag min egen medicin.

Temat för passet var löpstyrka, och Jocke och jag hade bestämt att efter uppvärmningen dela upp gruppen i två, och sedan byta på mitten. Jocke körde mycket konditionsövningar, lite ruscher i backen, grodhopp fram- och baklänges och sånt. Jag drillade deltagarna med styrkeövningar, mycket enbensvarianter för stabilitet och balans. Sedan avslutade vi med lite målgester med tillhörande hopp.

brant3
Nej, det är inte can-can – det är skipping med överklivssteg! Lite koordination är bra för löparen 🙂
brant2
Runt 100 personer som värmer upp i grupp – hur coolt är inte det?? 
brant1
Soundtrack: Running up that hill. Jag föredrar Placebos version, men du kan köra på Kate Bush om du vill.
FullSizeRender (5)
Lite sidoutfall med härlig utsikt.

Fantastiskt kul att få träna med en så stor och peppad grupp! Antagligen är det därför jag har sån träningsvärk – rena PEPPEN att stå längst fram fick mig att ta i lite extra. Eller mycket. Ja, och så var det ju viss lutning också… Nästa vecka (4 maj) kommer Anna Haag och Emil Jönsson att hålla träningen, och efteråt blir det föreläsning. Mer info här om du är intresserad! Blir ändå lite sugen att springa det där galna loppet… Men det går väl över? Prova på träningen i alla fall, det är mitt tips – backlöpning ger bra effekt på löpstyrkan!

Bilderna är tagna av Christina Pettersson, eller lånade från Stockholms Brantaste FB-sida. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s