Tävlingskalendern för 2015 känns spännande – roliga miljöer och rejäla utmaningar!

9 maj 2015 startar min säsong med Ironman 70.3 Mallorca – loppet går i Alcudia där jag varit många gånger, och banan består till stora delar av välkända cykelvägar. Cyklingen kommer att bli en rejäl utmaning, då den erbjuder en milslång uppförsbacke och 850 höjdmeter – och jag är inte direkt någon bergscyklist. Jag ser backintervaller i min framtid! Eller, jag borde det i alla fall…

I slutet av maj startar swimrunsäsongen med Utö Swimrun. Tidigt på säsongen så potentialen för kallt vatten är stor, men simsträckorna är relativt korta. 3,8 km simning uppdelat på 13 sträckor  blir i snitt strax under 300 meter per simning – och eftersom vi ska springa hela 33 km så hoppas jag att vi hinner springa oss varma emellan kallbaden. Jag ser mycket löpning i min framtid också, 33 km är långt!

Näst i planeringen kommer ett par rena löplopp, den 13 juni Jättelångt. Ja, det heter så alltså. Ultraterrängloppet mellan Grisslehamn och Norrtälje har en stafettklass, och där ska ett gäng från FB-gruppen Triathlontjejer vara med. Vilken sträcka jag ska springa återstår att se, den kortaste är 7 km och den längsta 21.

16 juni är det sedan dags för Amazing Trail, ett nytt traillopp i Hellas. Det finns två sträckor, 10 och 21 km – jag har anmält mig till den längre, och tänker att jag kanske får byta ner beroende på vilken distans det blev på Jättelångt.

Säsongens största utmaning blir sensommarens swimrun Nordslingan, med en löpsträcka på hela 56 km. Utöver löpning på Roslagsleden ska vi också simma 4,9 km i olika insjöar på väg mellan Åkersberga och Norrtälje.  Det här är en utmaning av kalibern att det pirrar i magen på mig bara av att skriva om det! Mycket löpning, rejält med simning och en hel del styrka (både fysisk och mental!) tror jag är framgångsreceptet för denna.

Det kanske kommer att tillkomma några fler lopp, men det här ser jag som 2015 års huvudfokus och det som ska styra inriktningen på min träning framöver. Har du några tips till mig får du gärna dela med dig!

 

Stockholm Swimrun 2014, simning genom Ålkistan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s